Personalia
Ik ben geboren in Barneveld. Ik was de 2e en tevens laatste zoon van de familie. Opgegroeid in een prachtig gezin en heb een fantastische jeugd gehad.

Na mijn schooltijd gaan werken en het ouderlijke huis verlaten door een huis te kopen elders in Barneveld. In 1997 ben in gaan werken bij de Boxal te Veenendaal en daar leerde in mijn collega Dik van Manen kennen. Wij werden goede vrienden en we deelden samen een passie en dat was alles wat met racen te maken. In die tijd was ik als hobby al werkzaam in een motorraceteam die op nationaal niveau opereerde.

Dik was een super optimistische, hardwerkende vader en we hebben samen heel veel lol gehad. In 1999 kreeg Dik te horen dat hij kanker had en na onderzoek bleek al snel dat hier niets meer aan te doen was. Opgeven? Nee, dat stond niet in zijn woordenboek en tot de laatste dag bleef hij vechten en behield hij zijn enorme humor. Helaas moest hij op 9 augustus 2001 zijn race opgeven en is hij na een heftige strijd overleden.

In 2004 ben ik mijn eigen motorraceteam begonnen en ik wilde dit graag koppelen aan de ziekte waaraan Dik was overleden. Zo is in 2004 ‘Stichting Racen tegen Kanker’ ontstaan. Het eerste jaar met als doelstelling om zoveel mogelijk geld bij elkaar te racen voor KWF Kankerbestrijding en in 2004 lukte dat uitstekend met als resultaat dat we ruim 10.000 Euro bij elkaar hadden geracet.

In 2005 ben ik begonnen met het organiseren van grote evenementen met gezinnen waarvan een kind getroffen door kanker en zo zijn een aantal jaarlijkse terugkerende evenementen ontstaan zoals: de circuitdag voor zieke gezinnen en de 4-daagse reis naar EuroDisney met 40 a 50 gezinnen. Daarnaast zijn op iedere motorrace gezinnen aanwezig welke als VIP alles van dichtbij kunnen meemaken.

Verder zijn we gezinnen gaan helpen die door kanker in de financiële problemen zijn gekomen en heeft Stichting Racen tegen Kanker de laatste jaren een enorme groei meegemaakt. De grote keerzijde is wel dat een kind zijn / haar race tegen kanker verliest. Dit zal nooit. Daarnaast zijn op iedere motorrace gezinnen aanwezig welke als VIP alles van dichtbij kunnen meemaken. Verder zijn we gezinnen gaan helpen die door kanker in de financiële problemen zijn gekomen en heeft Stichting Racen tegen Kanker de laatste jaren een enorme groei meegemaakt.

De grote keerzijde is wel dat een kind zijn / haar race tegen kanker verliest. Dit zal nooit wennen maar juist deze kinderen zijn de echte helden. Zij hebben gevochten als leeuwen tegen deze oneerlijke vijand en uiteindelijk dit gevecht verloren. Tot op de dag van vandaag rijden wij met al deze namen op de motoren en staan ze prachtig op de racetrailers om er voor te zorgen dat ze niet vergeten worden. Ook de contacten met de ouders blijven we onderhouden om zo te laten zien dat we hun kanjer niet vergeten zijn.

In 2011 heb ik afscheid genomen als voorzitter van Stichting Racen tegen Kanker en heb dit overgedragen aan het huidige bestuur. Al snel bleek het nieuwe bestuur andere ideeën te hebben als waarvoor ik het in 2004 ben begonnen en in 2012 heb ik alle contacten met deze stichting verbroken. Natuurlijk zijn we daarom een nieuwe stichting begonnen met dezelfde insteek als waarmee ik in 2004 Stichting Racen tegen Kanker ben begonnen.

Deze stichting heet Stichting Zorgeloos Kind en heeft als missie: gezinnen helpen waarvan een kind is getroffen door een ernstige of langdurige ziekte. Natuurlijk is de combinatie met de motorrace behouden door het wegraceteam SWPN / Stichting Zorgeloos Kind en naast de combinatie met het wegrace zijn we bezig om Stichting Zorgeloos Kind te binden aan nog vele andere sporten, zoals voetbal en natuurlijk hardlopen.

Een grote hobby naast het motorracen is sporten en de laatste jaren ben ik me gaan richten op het lopen van lange afstanden. Om voor extra gelden te zorgen is hierdoor Running for Kids ontstaan en is het idee gekomen heel veel hele lange afstanden te lopen om zo zoveel mogelijk geld op te halen waarvan 50% zal gaan naar SWPN / Stichting Zorgeloos Kind en 50% naar Stichting Onze Ballon.

Ik ga vooral lopen vooral die kinderen die de strijd hebben verloren de afgelopen jaren en om te laten zien hoe belangrijk het is om gezond te zijn.

Ik hoop dat velen willen helpen!

Aart van Meerveld
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter