Verslagen

Sylvestercross

31 Dec 2012

Traditioneel op oudejaarsdag wordt er in Soest al jaren de Sylvestercross georganiseerd. Een korte maar zware crosswedstrijd door het mulle zand en door de bossen over een lengte van bijna 9 km. Deze editie was het goed weer en zelf erg zacht voor de tijd van het jaar, dus er was niet echt sprake van een wintergevoel.

Om 2 uur was de start van de trimloop en er was een enorm startveld, dus het was zaak niet ter ver achteraan te zitten bij de start. Het eerste stuk is echt door het mulle zand en ik deed zoals gewoonlijk redelijk rustig aan. Aan alle kanten werd in voorbij gestoken door deelnemers die waarschijnlijk dachten dat het maar 500 meter was, terwijl de loop toch echt gaat over 3 ronden van iedere bijna 3km.

Na de 1e ronde begon ik al deze mensen weer in te halen en kon het tempo rustig opvoeren. Ik kon nu goed een snelheid van 14km/h aanhouden en zeker in het bos, waar redelijk hoogteverschil was, liep het lekker. Na de 2e ronde wordt het altijd wat lastiger omdat je dan massaal de langzamere deelnemers weer tegenkomt.

Het ging de laatste ronde eigenlijk super en ik kon het tempo nog steeds gemakkelijk volhouden en ik kwam over de streep met een tijd van 37:08 en dat is ruim een minuut sneller dan de vorige editie. Ik kan dan ook tevreden terugkijken op deze ‘training’. Ik vindt het leuk om een cross te lopen, maar ik gebruik het om mijn basissnelheid te verhogen bij de lange wedstrijden en daarvoor zijn ze voor mij uitermate geschikt.

Het was weer een perfect georganiseerde Sylvestercross en volgend jaar ben ik graag weer van de partij.Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter