Verslagen

Marathon Apeldoorn

03 Feb 2013

Op zondag 4 februari 2013 stond de 40e editie van de Midwinter Marathon Apeldoorn op het programma. Als training paste deze perfect in mijn agenda en daarom stond ik aan de start van deze mooie marathon. Het weer was goed en om 12 uur mocht ik starten voor de ruim 42 km over het zeer heuvelige parcours.

Na het startschot ging ik gebruikelijk rustig van start en zorgde ervoor dat mij hartslag niet boven de 140 uit kwam. Op bepaalde stukken lukte dit niet helemaal omdat het rond Apeldoorn erg heuvelachtig is. Maar het doel was: rustig lopen en om de eerste 21 km dezelfde tijd te lopen als het 2e deel. Vaak zie je dat het 2e deel een stuk langzamer verloopt dan het 1e deel en dat is vaak weer te wijten aan een te snelle start.

Ik kon heel ontspannen lopen en genoot van het prachtige landschap in Hoog Soeren, Asselt en omgeving. De 1e tien kilometer liep ik in 48 minuten, dus ik lag perfect op schema voor een vlakke race. De 2e tien kilometer begon ik al weer mensen in te halen (te snel gestart) en ik kon het tempo bij een hartslag van rond de 145 heel goed vasthouden. De 1e 21 km liep ik in een tijd van 1:42, dus dat zag er hoopvol uit.

Het 3e deel van een marathon is vaak het zwaarste deel en er was dit deel veel hoogteverschil en vooral heuvelop lopen vindt ik fantastisch en dit deel kon ik nog steeds het tempo van 12,5 prima vasthouden. Ik kon mijn trage start dit deel ruimschoots goedmaken.

Het laatste stuk was vervelend en niet door het parcours maar de regen die met bakken tegelijk uit de hemel kwam vallen. Daarnaast zat mij sok niet helemaal goed en dat resulteerde in een steeds meer rood wordende rechterschoen. Ondanks dat kleine euveltje ging het perfect het laatste stuk en kon ik gemakkelijk het tempo vasthouden. De hartslag was nu rond de 150 en na ruim 42 kilometer kwam in over de streep in een tijd van 3 uur en 24 minuten.

Een prachtig parcours en een prima organisatie en daarnaast had van mijn nieuwe sponsor ‘Maxim sportvoeding’ perfecte spullen gekregen waar ik erg veel baat bij heb gehad

Zeer tevreden kijk ik terug op deze marathon en volgende week gaan we weer naar Schoorl om daar 30 km door de duinen te rennen.Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter