Verslagen

Groeten uit Schoorl

10 Feb 2013

De Groeten uit Schoorl is één van mijn favoriete loopjes omdat het een prachtige omgeving is en een hele gezellige wedstrijd. Met 8500 deelnemers is het een populaire wedstrijd welke door de prachtige duinen van Schoorl loopt. Tijdens de loop was het prachtig weer en was het weer een heerlijke wedstrijd.

Het had de nacht voor de start echt enorm gesneeuwd en er lag zeker 10cm sneeuw in de omgeving van Schoorl. Maar s’ morgens bij aankomst bij het parcours was alles perfect schoon en opgeruimd, wat al een enorme prestatie is. Om 11:00 uur was de start van de trimloop en ik zat in groep die midden in mocht starten, dus dat beloofde weer volop drukte bij de start. Maar zoals altijd ging ik rustig aan de rechterkant van de weg lopen en zorgde dat ik heelhuids de 1 e paar kilometer door zou komen. Ook hier stonden erg veel mensen langs de kant en via het centrum van Schoorl loop je dan richting de duinen. De paden in de duinen die niet in de zon lagen waren op plekken nog erg glad, dus dat was oppassen.

Na de 10km begon ik te versnellen en begon ik aan mijn inhaalslag. Vooral op de stukken waar er hoogteverschil was, ging het weer fantastisch en met het zonnetje op het hoofd was de temperatuur ook zeer aangenaam om te lopen. Ik liep met een relatief lage hartslag en zo had ik ook de energie en de tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Ook al ben ik geen fan van sneeuw, is het wel een prachtig gezicht als het allemaal wit om je heen is.

De halve marathon (21km) punt bereikte ik eenvoudig op 1:38 uur en vanaf dit punt was het nog maar 9 km. Deze 9 km kon ik nog iets versnellen en kon ik richting de finish gaan lopen. De laatste kilometer was het weer een bekende mensenmassa en was het gezellig om binnen te komen. Mijn eindtijd was 2:16 uur en de hele loop ging uitstekend.

Weer een prefecte organisatie en heel graag tot volgend jaar.
Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter