Verslagen

Bergcross Amersfoort

03 Mar 2013

Bergcross Amersfoort 9 km

Ieder jaar doe ik met een aantal korte crosswedstrijden mee om zo in een wat hoger tempo te trainen op zachte ondergrond en het klimmen van steile stukken. Zo ook staat de bergcross in Amersfoort jaarlijks op mijn kalender. Een loop over 4 rondjes door het bos over een afstand van 9km. Wel een loop waar je je krachten goed moet verdelen door de korte en steile klimmetjes die in het parcours zitten.

Het weer was perfect en ook de opkomst was leuk en gezellig. Ruim 150 deelnemers aan de start van de trimloop welke om 13:30 uur van start ging. De start was lekker en zo gebruikelijk waren er weer mensen flitsend weg om zo binnen een km hevig in de weg te lopen met de tong op de knieën. Als 6 e kwam ik de eerste ronde door en daar kon ik mijn tempo sterk opvoeren tot zo’n 15 km per uur. De 2e ronde was ik de mensen dan ook voorbij en kon ik achter de voorfietser aan lopen en dat kwam al in de 3e ronde goed van pas omdat daar de eerste achterblijvers al in het vizier kwamen.

Het tempo kon ik goed hoog houden en ook de klimmetjes gingen me nog steeds goed af en zo kon ik vol gas de laatste ronde ingaan. Deze ronde moest ik heel veel mensen voorbij en dat leverde wel wat vertraging op, maar ik bereikte de finish in een tijd van 38 minuten rond en dat was toch 1,5 minuut sneller dan vorig jaar. Deze verbetering had grotendeels te maken met de uitstekende weerconditie deze keer.

Het was een heerlijke cross en nu ga ik me opmaken voor een lange wedstrijd in maart.Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter