Verslagen

Gooi & Meer tocht

23 Mar 2013

Zaterdag 23 maart was de Gooi & Meer Ultraloop georganiseerd door Willem Mutze van Funrunner. Een loop van ruim 60km door het prachtige Gooise landschap. Niet de afstand maar de snijdende kou bleek toch wel de grootste tegenstander van de dag want wat was het verschrikkelijk koud op sommige stukken.

Om 9 uur in de ochtend, bij een gevoelstemperatuur van -15 graden stond een grote groep lopers klaar voor de start van de Ultraloop door het Gooi. Zeer warm aangekleed met alleen de ogen zichtbaar ging ik rustig van start door de straten van Bussum. Het eerste stuk viel ‘wat betreft temperatuur’ wel mee, want we liepen redelijk beschut. De eerste rustplekken sloeg ik maar over om zo op temperatuur te blijven en ik had genoeg drinken en voeding bij me. Vanaf km 10 moest er een stuk langs het Gooimeer gelopen worden en dat was toch wel een stuk afzien.

Met de wind pal tegen en het opwaaiende stuifzand was dit een lastig stuk en bij 24 km was dit lastige stuk voorbij en stopte ik voor de 1e keer om te eten en om het drinken bij te vullen. Daarna weer snel op pad om de temperatuur vast te houden.

Tot km 45 ging alles fantastisch, maar vanaf dit punt ging je merken dat de kou ook zijn effect had op de beenspieren. De benen gingen al pijn doen terwijl dit bij normale temperaturen niet aan de hand is. Conditioneel ging het uitstekend en kon ik het gemakkelijk vol houden. Bij de laatste rust op 57 km moest ik nog wel even een partij eten na binnen werken, want bij de kou is het energieverbruik ook een stuk hoger.

Het laatste stuk ging over de smalle paadjes op de heide en ik kon bijna niet meer genieten van de prachtige natuur, want de benen stonden op ontploffen. Na 5:38 uur kwam ik dan binnen en waren er nog maar 7 mensen binnen. Na een lekkere warme douche was ik het afzien al weer vergeten en ik kan nu al bijna niet meer wachten op de volgende loop. Op 7 april een korte: de Drutenloop over 21 km en dan op naar de Zwaarste van Limburg over 100 km.

Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter