Verslagen

Zwaarste van Limburg

20 Apr 2013

Zoals ieder jaar in April was het weer tijd voor één van de leukste maar zwaarste ultralopen van het jaar en dat is Limburgs Zwaarste. Een zeer afwisselende loop over 100km door Nederland, België en Duitsland en dat met zeer veel hoogtemeters. Een zeer aangename training dus voor de Alp d’HuZes komende Juni.

De start was s’morgens om 6 uur vanuit Heerlen en de weersomstandigheden waren zeer goed. Vanaf de start ga je direct het bos in en het eerste stuk was het flink oppassen omdat het nog niet volledig licht was geworden. Ik liep in een rustig tempo door het heuvelachtige parcours richting de 1e rustpost op ruim 10km.

Inmiddels was het volledig licht geworden en het was koud, maar prachtig helder weer waardoor de uitzichten schitterend waren. Het stuk tussen 10 en 30 km was niet heel zwaar, maar erg lastig door de smalle paadjes en toch nog natte ondergrond. Bij de rustpost op 30km was het even de rugtas bijvullen en dan de lus van 20km maken om zo weer op 50km bij dezelfde rustpost terecht te komen. Deze 20km vond ik zelf de zwaarste van het hele parcours en ik had het niet echt makkelijk. Enorme steile klimmen, gevolgd door lange afdalingen waar het vooral erg opletten was om je voeten juist te plaatsen. Dit stuk miste ik al een paar pijlen (door het geconcentreerd lopen) en liep al de nodige extra kilometers. Twee uur later was ik weer op de rust en nu op 50km, om na een grondige maaltijd de weg te vervolgen.

Het stuk tussen 50 en 70 km was afwisselend met vooral schitterende stukken natuur welke je deed vergeten dat je moe was. Een prettig stuk om te lopen op vooral een onverharde ondergrond. De vermoeidheid begon pas echt toe te slaan op ruim 80km en dan worden je benen zwaar en beginnen de buikspieren ook sporen van vermoeidheid door te geven. Het laatste stuk was het vooral proberen te genieten van de uitzichten om zo voor het laatste stuk door het bos te lopen terug naar de finish bij de voetbalclub in Heerlen. Lange trappen en hele steile stukken waren de ingrediënten van dit laatste stuk en ik kwam ‘toch wel vermoeid’ aan in een tijd van 9:51,32 uur.

Als vanouds was het weer perfect geregeld door Willem en Annemarie en het blijft een genot om deze mee te lopen. Tot volgend jaar!Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter