Verslagen

PWN Egmond Halve Marathon

13 Jan 2013

Egmond aan Zee is bekend van zijn halve marathon en op 13 januari 2013 was het weer zover. Voor mij was het de eerste keer dat ik er zou starten en ik gebruik deze halve dan ook als training voor de komende ultralopen. Bij aankomst wist ik gelijk dat het om een enorm evenement gaat want het was enorm druk met zowel lopers als toeschouwers, maar het was erg gezellig.

Ik mocht startten in de eerste trimloopgroep die om 12:41 van start ging. Voor ons waren nog de wedstrijdlopers, de dames en de bedrijfslopers. Telkens om de 5 minuten ging er een groep van start, om de drukte in de straten naar het strand te voorkomen. Iedere groep bestond uit 1000 man en ik begon weer redelijk rustig aan om even op gang te komen. Duizenden mensen stond langs de kant en alleen dat al was erg genieten en zeker door het fantastische zonnige weer waren heel veel mensen op de been.

Ik werd het eerste stuk weer door alles en iedereen voorbij gelopen, maar de ervaring leert dat ik 90% later weer tegen zou komen. Na een bochtig stuk door het centrum kwamen via een smal stuk aan op het strand en dat is een fantastisch gezicht. Een lange rits met lopers en een enorme hoeveelheid toeschouwers en dat samen met zon en zee, maken het fantastisch om mee te doen.

Ik kwam steeds beter in mij ritme en begon langzaam maar zeker heel veel mensen weer voorbij te lopen op het lange strand. Ik kon een goed tempo aanhouden en je had door de enorme breedte geen last van andere deelnemers, want ook de langzamere deelnemers uit te andere groepen moest je voorbij. Aan het einde van het strand was het 10km punt en ik kwam hier doorheen ruim onder 45 minuten. Even wat drinken en dan de smalle duinen in waar er veel hoogteverschil was (heerlijk).

Het 2e stuk was het wel erg druk omdat het smal was, dus ik moest creatief inhalen zoals dat dan heet. Omhoog en naar beneden en telkens helemaal door de kant om de enorme mensenmassa voorbij te kunnen. Ik denk dat ik de hele race wel 1000 mensen voorbij ben gegaan, maar op het laatste stuk was dit erg lastig. Op 20km kwamen we het stadje weer inlopen en een enorme mensenmassa stond er langs te kant om een ieder aan te moedigen. De laatste meters waren naar beneden en zo kwam ik over de streep in een tijd van 1:32u en daarmee was ik zeker wel tevreden, zeker omdat het een training is.

Een perfecte georganiseerde wedstrijd en door de sfeer en de route zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb genoten.


Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter