Verslagen

Ballonnenloop

15 Jun 2013

Voor de 3e keer op rij werd de Ballonnenloop georganiseerd. Een loop waarvan de opbrengt voor 100% ten goede komt aan Stichting Onze Ballon. Dit is een stichting met een eigen luchtballon, en vaarten maakt met zieke kinderen en hun familieleden. Naast de Kidsrun over 1 km kon je kiezen tussen de 5, 7.5 en 15km. De loop vindt plaats rondom recreatieplas Bussloo. Een prachtige loop welke onder goede omstandigheden werd verlopen. Helaas konden na afloop de 2 luchtballonnen niet opstijgen door de wind, maar de dag erna zijn vele zieke kinderen alsnog de lucht in gegaan vanaf vliegveld Teuge.

Om 6 uur in avond was de start van de 3e editie van de Ballonnenloop en ik deed mee op de 15km. Natuurlijk was het nog maar een week na de beklimming op de Alp ‘d Huez, maar ik voelde me goed om een mooie prestatie neer te zetten. Het startschot werd gegeven door Olympisch zwemkampioene Marleen Veldhuis en konden we van start gaan voor de 2 ronden om de grote plas.

Ik startte bewust al laatste en kon na de start een strak tempo vasthouden op een lage hartslag en ik kwam de eerste ronde door op 32 minuten waarop ik besloot te gaan versnellen om zo de 15km binnen een uur te lopen. Ik kon het tempo goed volhouden en dat resulteerde in een eindtijd van 59 minuten en 40 seconden en dus nog ruim binnen het uur.

Nu een paar weken wat rustiger aan doen om zo op 6 juli weer aan de start te staan voor het Rondje Amsterdam over een afstand van ruim 65 km.
Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter