Verslagen

Rondje Amsterdam

06 Jul 2013

Zaterdag 6 juli werd door Funrunner weer het ‘Rondje Amsterdam’ over een afstand van ongeveer 63 km. Het was perfect weer om te lopen (lekker warm) en de opkomst was ook weer uitstekend met zo’n 50 lopers. Natuurlijk is het altijd wel een selecte groep die aan Ultralopen doet, dus je komt vaak toch weer dezelfde mensen tegen.

Om 9 uur begon de tocht vanuit de vaste plek in Diemen en via een stukje Diemen verdwijn je langzaam in een bosrijke en prachtige omgeving. Omdat het toch redelijk warm was liep ik uiteraard met de Camelbak om met daarin 2 liter drank omdat je heel veel moet drinken met deze temperatuur. Op 10 km was de eerste rustpost en daar liep ik gewoon door omdat ik pas op de 20 km weer drinken moest bijvullen.

Het 2e deel is een stukje waarin ook een deel ligt van de marathon van Amsterdam en verder kom je over mooie paadjes die grotendeels verhard zijn. Op de 21 km kon ik even mijn camelbak vullen en even wat eten om vanuit daar naar de volgende rust te lopen, die zich op een paar kilometer bevind voordat je de pont op moet om het water over te steken. Ook het 3e stuk verliep uitstekend en ik kon het tempo tussen de 11 en 12 km/h prima vast houden. Bij de 3e rust weer even wat gegeten en zo konden we de laatste kilometers beginnen om de boot te pakken.

Een hele grote groep was bij de boot aan het wachten en het is heerlijk om even in de wind op het water te zijn en zo even tot rust te komen voor de laatste 30 km. Eenmaal aan land begon de tocht weer door kleine dorpjes en over mooie paadjes en op de marathonafstand stond weer een rust waar het weer eten en bijvullen was.

Het laatste stuk is het mooiste stuk van de tocht die loopt door een prachtige bosrijke omgeving en op 50 km moest er weer ‘nu met een heel klein pontje’ het water worden overgestoken. Bij de laatste rust nog even wat gegeten en dan op naar de finish in Diemen. Helaas ging nog even de grote brug open, en dat betekend weer 20 minuten wachten tot je verder kan.

Het laatste stuk ging uitstekend en ik finishte in een bruto tijd van 6:46 uur en netto was dit 5 uur en 52 minuten en dat is uitstekend te noemen. De organisatie was weer zoals altijd, dus heel goed zoals dit altijd bij Willem Mutze het geval is. Op naar de volgende loop.
Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter