Verslagen

Monnikentocht

31 Aug 2013

Één van de mooiste tochten van het jaar is toch wel de Monikkentocht die van Ter Apel naar het Vestingstadje Bourtange loopt over een afstand van ruim 50 km. Een recordaantal deelnemers van 378 waarvan er 38 de 50 km gingen lopen. De organisatie is altijd goed voor elkaar, want na de wedstrijd kan je heerlijk douchen op een camping en van daar wordt je weer per bus terug gebracht naar de startplaats.

Om 9 uur was de gezamenlijke start en al snel duik je het bos in, want het grootste deel van deze tocht gaat over onverharde en kleine paadjes. De weersvoorspelling was niet goed, maar gelukkig was dit niet juist en was het juist perfect weer om te lopen.

Het landschap is prachtig en naast een paar huizen zie je alleen maar weilanden en akkers. Ik kon heerlijk ontspannen lopen en genoot echt van de natuur en de muziek. Ook al was alles perfect aangegeven met pijlen en lintjes, kreeg ik het weer voor elkaar om verkeerd te lopen. Na 2 km dacht ik: He! Ik heb al een hele tijd geen pijltjes gezien, dus ben ik maar weer terug gelopen. Na de 4 km extra kon ik weer de juiste route aanhouden.

Het laatste stuk is het zwaarste stuk omdat het een heel lang stuk is langs het water en deels ook onverhard. Toch ging dit erg goed en al snel kwam ik het Vestingstadje binnengelopen waar ineens de hemelsluizen open gingen. In een tijd van 4:32 kwam ik over de streep en heb weer genoten van deze mooie tocht.

Voor de Ultraloper is deze loop echt een aanrader en ik zal er volgend jaar zeker weer bij zijn.

Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter