Verslagen

Berg en Dal

12 Oct 2013

Persoonlijk 1 van mijn favoriete lopen is toch wel de tocht’ Berg en Dal’. Een grotendeels onverharde loop in de omgeving van Nijmegen over een afstand van 65 km. In deze tocht zit ook een groot deel van de route die wordt gelopen bij de 7-Heuvelenloop. Het werd weer een prachtige loop waarbij het lichaam weer zwaar op de proef gesteld, maar het genieten de boventoon voerde.

Al waren de voorspellingen voor het weer niet goed was de opkomst voor deze loop weer groot. Ruim 70 lopers stonden s’morgens om 9 uur klaar voor de start van deze tocht. Het was droog, maar het had de nacht ervoor nog heel veel geregend.

De start was uiteraard rustig en na een paar honderd meter ging de route al het bos in. Het was goed opletten in het bos omdat het verschrikkelijk nat was. De eerste 20km was het veel creatief lopen om te zorgen dat de voeten grotendeels droog zouden blijven. Ondanks dat was het verder fantastisch weer om te lopen.

De rustposten waren weer uitstekend verzorgd en telkens kon de voorraad in de camelbak worden aangevuld voor de volgende 15 km, want eten doe je al snel te weinig op degelijke afstanden. Natuurlijk liep ik weer een keer fout (eigen schuld), maar dat werd snel hersteld omdat ik lopers tegenkwam die hetzelfde was gebeurd. Maar samen pakte we de draad weer op en gingen op weg voor de laatste 20km.

Het laatste stuk van deze toch vind ik persoonlijk het mooiste gedeelde. Zeer heuvelachtig over smalle paadjes door natuurgebieden. Natuurlijk begonnen de spieren wat te protesteren, maar het genieten overwon de pijn al snel en zo liep ik relatief eenvoudig over de streep.

De bruto tijd was 6:20 en dat ging eigenlijk redelijk vanzelf. Het belangrijkste is dat ik heb genoten van het lopen en van de prachtige natuur.
Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter