Verslagen

Drutenloop

07 Apr 2013

Om proberen de basissnelheid bij een Ultraloop zo hoog mogelijk te houden loop ik jaarlijks ook vele halve marathons, zo ook de Drutenloop in de prachtige Betuwe. Onder werkelijk perfecte omstandigheden werd deze loop gelopen en het was genieten van de omgeving en de grote hoeveelheid toeschouwers die op het evenement waren afgekomen.

Om 11 uur was de start van de halve marathon onder een strak blauwe hemel en de opkomst was groot te noemen. Ik startte zoals gewend: een lage snelheid en helemaal rechts lopen om de snelle starters voorbij te lopen. Na een km of 3 kwamen we op de dijk te lopen met een prachtig uitzicht en iedereen had zijn plekje wel in het deelnemersveld. Bij de 5 km ben ik een km harder gaan lopen en al snel kwamen de snelle starters weer in het zicht en liep ik deze weer voorbij.

Dit tempo heb ik vast gehouden tot ongeveer de helft van het parcours en daarna kon ik nog een versnelling plaatsen om zo het laatste stuk te lopen met een snelheid van ruim 15 km/h. De 2e helft kwam ik toch nog weer verschillende lopers voorbij. Zeker op de stukken waarbij het parcours omhoog liep, voelde ik me als een vis in het water en met nog 2 km te gaan kreeg ik de snelle dames (wedstrijdlopers) in het zicht en kon steeds dichter bij komen. Het was net te kort om ze helemaal voorbij te lopen, maar ik kwam als 7e net achter de 2 dames over de finish in een goede tijd van 1:28 uur en daarmee was ik tevreden.

Al met al een aanrader voor de lopers van halve marathons en prima georganiseerd. Mij zie je volgend jaar weer terug.
Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter