Verslagen

De Ijsselsteinloop

18 May 2013

Voor het eerst ging ik meedoen aan de 31e editie van de IJsselsteinloop in de gelijknamige plaats. Voor mij paste deze loop perfect in de voorbereiding voor de lange loop de Alp ‘d Huez op begin Juni en ik moest 16km lopen op een hartslag lager dan 140. Het was goed weer en onder goede omstandigheden werden de 21km afgelegd.


Om half 12 was de start van de halve marathon en ik begon heel rustig om zo de snelheid te zoeken welke paste om niet de hartslag van 140 te passeren. Ik kon een ontspannen tempo aanhouden en kon zo optimaal genieten van de prachtige natuur en omgeving waar we door heen kwamen. Natuurlijk kwamen vele lopers mij voorbij in het begin, maar al na 5km kwamen de eerste ‘stuklopers’ al weer in zicht.

De opkomst voor deze halve marathon was groot en er werd stevig doorgelopen door een aantal mensen. Het is vaak moeilijker om rustig te lopen dan om echt hard te lopen, dus ik moest echt tot de 16 km mezelf erg in houden.

Aangekomen bij km 16 kon ik eindelijk versnellen en kon ik makkelijk een tempo aanhouden tussen de 17 en 18km/h en dat betekende dat ik tientallen lopers weer kon inhalen om zo toch nog een redelijke tijd te kunnen lopen. Ik kwam over de finish in een tijd van 1:29uur en dat betekende dat ik de laatste 5km had gelopen binnen de 17 minuten. Dat betekend weer dat de basissnelheid goed is om in de bergen goed te kunnen presteren.

Ik vond de IJsselsteinloop goed georganiseerd en zeker de moeite waard voor iedere loper die het lekker vindt om landelijk te lopen. Voor mij een goede voorbereiding en ik sluit een vervolgdeelname aan deze loop dan ook zeer zeker niet uit.


Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter