Verslagen

RUN Winschoten

14 Sep 2013

In Winschoten wordt ieder jaar het Nederlands Kampioenschap 50 en 100 km gehouden en ik had me ingeschreven voor de 100km. De weervoorspellingen waren ronduit slecht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het probleem was wel dat ik ‘samen met mijn dochter’ vrijdagavond werd getroffen door een buikgriep. Niets hield ik binnen, maar ik hoopte na een nacht slapen dat het eigenlijk over zou zijn. Helaas was dit zaterdagochtend nog niet over, maar ik besloot toch af te reizen na Winschoten.

Om 10 uur was de start van de 100km en dat betekende 10 ronden van 10 km dwars door Winschoten heen. Nog steeds hield ik bijna niets binnen, maar ik wilde toch van start gaan. Het 1e rondje ging nog wel goed, ook al was het zwaar door de grote hoeveelheid regen die naar beneden viel. De 2e ronde werd het al vervelend en nog steeds kon ik geen voeding binnen houden.

Na de 2e ronde werd het een barre tocht en wist met mijn verstand al dat ik de 100 km niet zou kunnen halen. Toch wilde ik er een Ultraloop van maken en zo heb ik nog 3 ronden kunnen lopen, maar dat waren ronden die telkens onderbroken werden door een snel bezoek aan een toilet. Compleet leeg kwam ik na 50 km binnen en toen was de pap echt op.

Ik heb dus op moeten geven en daar baal ik uiteraard van, maar dat hoort ook bij de sport. Volgende keer ga ik uiteraard weer deelnemen en ik hoop dan fit aan de start te verschijnen.

Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter