Verslagen

Marathon Brabant

27 Oct 2013

Als training probeer ik tussen de ultralopen door zoveel mogelijk marathons te lopen. Het liefst pak ik een wat kleinere marathon welke ik nog nooit heb gelopen. Zo kwam ik op zondag 27 oktober terecht in Etten Leur voor de Marathon van Brabant. Een marathon waarbij ruim 300 lopers meelopen en die gaat over 2 ronden van 21km.

Rond de klok van 12 was het verzamelen in het aangeven startvak om klaar te gaan staan voor de start van de marathon. Zoals gebruikelijk ging ik redelijk ver achteraan staan om een rustige start te gaan maken. Als een stel wilde dieren gingen de meeste van start en ook ik zette mijn eerste pasjes om het centrum van Etten Leur te verlaten.

Als na een kilometer of 5 kwamen de eerste lopers al weer in zicht en met een hartslag van onder de 140 (dat was de insteek) kwam ik de eerste snelle starters al weer voor bij. De route was voor 99% verhard, maar er stond een hele harde, zelfs stormachtige wind die op stukken veel weerstand bood. Ook was het parcours niet helemaal vlak, maar het liep door licht heuvelachtig gebied.

Bij de eerste doorkomst (21km) was ik al zeker 60 lopers weer ingehaald en zag je steeds meer mensen inzakken. Op 30 km gebeurde er iets vreemds: Een ‘irritante’ voorfietser maakte een rare beweging waardoor een motorrijder met passagier (van de organisatie) ten val kwam. Ik ben maar even gestopt om te helpen en gelukkig hadden de mensen niets, maar duidelijk is dat de voorfietsers op dit niveau verboden moeten worden.

Na dit incident heb ik draad weer opgepakt en het laatste deel ben ik wat gaan versnellen. Ik ben nog zeker 50 lopers voor bij gelopen om zo te finishen in een tijd van 3:30 en daar ben ik heel tevreden mee. Het was een leuke ‘laagdrempelige’ loop wat zeker voor herhaling vatbaar is. Goed verzorgd in een mooi gebied.
Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter