Verslagen

Rondje Amsterdam

07 Jul 2012

Op 7 juli 2012 stond het rondje Amsterdam op de Ultraloopagenda. Een loop over61,3 km helemaal om Amsterdam heen. De start was om 9:00 uur en de uiterlijke sluitingstijd was om 18:00 uur. Het was de zevende juli prachtig weer en de organisatie was in handen van Funrunner te Heerlen. Het is bijna verhard en vlak parcours, met daarbij 2 oversteken per pont.

Om 9 uur stodnen er in Diemen een groep van rond 70 mannen en vrouwen klaar voor de start van het ‘Rondje Amsterdam 2012’. Om exact 9 uur gaf Willem Mutze het startschot en kon ook voor mij de run van 61,3 km beginnen. Eerst altijd zoeken naar een ritme en de groep bleef de eerste 13 km goed bij elkaar en ook ik kon dit tempo goed volhouden. Op 25 km moest ik stoppen voor een sanitaire stop en daarna is het heel moeilijk gelijk weer het goede ritme te vinden en het duurde tot de verzorgingspost op 31 km voordat ik weer lekker kon lopen. Het was inmiddels 10 over half 12 en op 34 km stond de grote pont te wachten welke om 12 uur zou vertrekken. Drie mensen waren inmiddels vooruit gelopen en mijn doel was om de drie kilometers af te leggen binnen de 20 minuten om zo nog de oversteek te halen van 12:00 uur.

Exact om 12 uur kwam ik aan en haalde de pont nog net en kon me aansluiten bij de drie kopmannen die al een tijdje op de boot stonden. Na de oversteek liepen we met zijn vieren een mooi tempo en de andere drie heren moesten even de bidons vullen, waarop ik zou doorlopen in een rustig tempo, zodat zij later weer konden aansluiten. Dit pakte even anders uit, want aangezien ik mijn volle aandacht nodig had voor het maken van de juiste stappen aangezien het asfalt nogal slecht was. Hierdoor miste ik een aantal pijlen waardoor ik dus een heel stuk verkeerd liep. Na 1,5 km had ik pas door dat ik fout zat en zo kon ik weer 1,5 km terug lopen om zo weer de juiste route te vervolgen.

Op het volgende rustpunt (ruim 42 km) kwam ik weer 1 van de heren tegen met wie ik het eerste stuk had gelopen. Met hem ben ik samen gaan oplopen, maar er was nog een heel klein oversteekje (pontje) en die miste ik net waardoor ik mijn medeloper net voor het rustpunt op 50 km uit het oog ben verloren. Na deze korte pauze liep ik weer een klein stukje verkeerd, maar werd gelukkig gecorrigeerd door een collega loper zodat de schade maar een 800 meter was. Op 58 km had ik de pech dat er net een grote brug openging en dus ruim 10 minuten moest wachten (toch wel lekker voor de beentjes). Na de brug was het nog een kilometer of zeven naar de finish en dat was een vrij makkelijk stuk om te lopen. Na 05:58 uur kwam ik over de finish, maar had wel ruim 65 km gelopen doordat ik twee keer fout was gelopen.

Al met al was het een prachtige loop en een aanrader voor de duursporter.Op naar de volgende loop waar ik langzaam naar de 100 km toe ga werken!


Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter