Verslagen

Bergrace by Night

02 Nov 2012

In de winterperiode loop ik graag mee in korte crosswedstrijden. In de nacht van 2/3 november stond de traditionele Bergrace by Night op het programma welke van Wageningen naar Rhenen loopt. Een heuvelachtig parcours waar voor 3 afstanden toch ruim 4000 mensen aan de start stonden.

Ik liep mee in de langste van de 3 afstanden en dat is de wedstrijd over 11,6km. De auto geparkeerd bij de Finish in Rhenen, vanwaar iedereen met bussen werd vervoerd naar de startplaats in Wageningen.

De start vond plaats om 5 over 11 en daarvoor was er een gezamelijke warm-up. Het was erg druk bij de start en zoals gewoonlijk ben ik op een rustig plekje gaan staan en dan rustig aan beginnen om zo in een lekker tempo te komen. Bij het startschot is het altijd oppassen in de drukte, maar rustig aan kwam ik op gang. Ik liep zo als 200e weg bij de start en de eerste kilometers is het vaak voet aan voet lopen.

Na 2,5 km zat de eerste klim in het parcours en ik begon nu op tempo te komen. Langzaam kon ik het tempo opvoeren en het was perfect loopweer. De snelle starters kwam ik weer voorbij en zo ging dat heerlijk door over de pikdonkere wegen.

Op ongeveer 10km zat de lastigste klim in het parcours en dat is de klim naar de finish over ruim een kilometer. Samen met een andere loper hadden we een goed tempo te pakken en we hadden beide een goede lamp op onze hoofden waardoor we goed zicht hadden. Bovengekomen was het nog een paar honderd meter naar de finish en ik finishte als 29e met een tijd van 50,51 en daar mag ik zeker niet ontevreden mee zijn.

Het korte afstand lopen zal nooit echt mijn ding worden, maar toch is het ontzettend leuk om mee te doen en is goed om de basissnelheid tijdens de ultralopen omhoog te krijgen. Ik heb genoten en heb al weer zin in de volgende wedstrijd.


Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter