Verslagen

Tis Voor Niks

25 Nov 2012

Een aantal jaren geleden zijn een aantal fanatieke hardlopers begonnen met het organiseren van een kosteloze marathon. Dit om de strijd aan te gaan tegen al die hoge inschrijfgelden die de laatste jaren worden gevraagd om een marathon mee te kunnen lopen. Zo is Tis voor Niks ontstaan en deze natuurmarathon rondom en in Geldrop is uitgegroeid tot een groot en populair evenement.

Op zondag 25 november 2012 was de 14e editie van deze populaire natuurmarathon, die ook op de ultaloopagenda staat. 95% van deze toch is onverhard en al snel na openen van de inschrijvingen was het maximale aantal lopers van 1200 bereikt.

Om 10 uur in de ochtend werd het startschot gegeven en werden de lopers losgelaten. Ik begon zoals gewoonlijk niet te hard en binnen een km was ik al in het bos beland. Prachtige paadjes, klimmetjes, bruggetjes zaten er in het dit deel van het parcours en de natuurlijk is daar prachtig. Na 10 km kwam het eerste lange vlakke stuk. Op zich geen probleem, maar met windkracht 9 pal tegen is dit een aanslag op je lichaam.

Vanaf km 15 werd er weer wat meer beschut gelopen, maar duidelijk was wel dat voor mij (en alle andere lopers) de wind de grootste tegenstander zou worden. De eerste 21 km liep ik in 1:40 minuten en dat ging nog redelijk goed en ontspannen. Na de 21 km begon de ondergrond wat muller te worden en kwam er ook wat meer hoogteverschil in het parcours.

Ook op de 31 km ging het nog best goed, alleen de bilspieren begonnen wat op te spelen.. Vanaf nu begon het echt serieus te worden en dat was het punt waar de 30km lopers en de Marathonlopers samen kwamen. De ondergrond was modderig en liep omhoog en dan ook nog de wind tegen. Het was verschrikkelijk afzien en steeds meer mensen konden het tempo niet meer volhouden en moesten gaan lopen. Dit feest duurde echt tot de 40e km en de laatste 2,5km waren een verademing.

De laatste km’s waren leuk en bijna tot aan de finish onverhard en ik kwam over de finish in 3::33,22 en gezien de omstandigheden mag ik daar niet ontevreden over zijn. Dit was een uitstekende training voor de volgende loop die op 12 december gaat plaatsvinden in Boxmeer.Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter