Verslagen

121212-Loop in Boxmeer

12 Dec 2012

Willem Mutze is de organisator van vele ultralopen en op woensdag 12-12-12 zou hij zijn 1212e ultraloop gaan lopen. De loop werd gehouden rond Boxmeer en startte op 12:12 en ging over een lengte van 4 x 12,12 km. Vele lopers uit Nederland, Belgie en Duitsland waren naar Boxmeer gekomen om de prestatie van Willem te vieren.

In de ochtend van de 12e december reed ik richting Boxmeer en het was wit buiten want het sneeuwde verschrikkelijk. Ik hield mijn hart vast of het wel kon doorgaan. Maar halverwege reed ik van de sneeuw over in een heldere en zonnige omgeving en was er geen sneeuwvlokje meer te zien.

Ongeveer 60 lopers waren naar Boxmeer gekomen voor het lopen van deze speciale Ultraloop. Allereerst werd er een groepsfoto gemaakt en daarna kreeg Willem en prachtige beker overhandigd van de groep voor de prestatie wat hij heeft geleverd en het werk wat hij voor ons doet. Om 12:12 uur was de officiƫle start van de loop en in groepjes werd er begonnen omdat de route niet was uitgezet met pijlen en er een aanzienlijke groep in het donker zou aankomen.

Het was een prachtige loop door de bossen en het allergrootste gedeelte van de loop was dan ook onverhard. Ik startte voorzichtig en tot de 1e rust op 9km liepen we in een grote groep in een rustig tempo. Het 2e stuk was vooral over bevroren zandpaden en het was goed uitkijken waar je je voeten plaatsten. Nog steeds ging het in een rustig tempo en iedereen kon goed meekomen.

Het 3e stuk was zo tussen 20 en 30 km en de groep begon nu toch langzaam uit elkaar te vallen. Er was een koude wind tegen en dit stuk liep langs het water over een smal paadje langs vele bunkers die daar waren gelegen. De groepjes waren bij de 3e rust nu helmaal versplinterd en nu kwam het lastige stuk. Het stuk ging door het zand en het was een wonder als je de voeten droog kon houden. Smalle paadjes langs enorme plassen en het was op sommige stukken ook nog erg glad. Ik probeerde het tempo wat op te voeren en dat lukte goed.

Op de laatste rust nog flink wat gegeten om zo de laatste 8km nog af te leggen in een goed tempo. Het laatste stuk was goed te lopen en het begon buiten al te schemeren. Ik kon het hoge tempo goed volhouden en zo kwam ik over de finish in 4 uur en 10 minuten. De netto tijd die ik heb gelopen over deze 48km is 3:53 uur en daar mag ik tevreden mee zijn.

Het was een heerlijke loop en ik kan er maar moeilijk genoeg van krijgen. Nu even een klein tandje terug ivm de feestdagen en dan weer op naar vele lopen in 2013.


Terug naar het overzicht
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter