Waarom
De komende tijd wil ik meedoen aan verschillende utralopen in Nederland, België en Duitsland. Ja, natuurlijk voor geld, maar hoofdzakelijk voor al die kanjers die ik heb mogen kennen en die zijn/haar race tegen een ernstige ziekte hebben verloren.
Deze kinderen hebben soms jarenlang een groot gevecht geleverd tegen deze ziekte en deze strijd is vele malen groter dan welke sportprestatie dan ook.

Ik heb de laatste jaren heel veel kinderen leren kennen die in de race tegen hun ernstige ziekte bezig waren. Helaas zijn er ook kinderen die deze ‘oneerlijke’ race hebben verloren. Juist de kinderen hebben een speciaal plekje gekregen in mijn hart omdat wij daar als volwassenen zo ontzettend veel van kunnen leren. Ze zijn niet bang om te sterven, maar maken zich zorgen om papa en mama en broertje en zusje. Ze klagen niet, ook niet nadat ze al soms 10-tallen keren langdurig in het ziekenhuis hebben gelegen. Vraag je hoe het gaat, dan antwoorden ze in volle overtuiging: Ja het gaat goed. Ongekend wat deze kinderen een doorzettingsvermogen hebben om de race te winnen en daarbij blijven ze ook altijd optimistisch.

Al vele begrafenissen heb ik meegemaakt en wennen doet dat nooit. De ouders, grootouders, broertjes en zusjes staan er verslagen bij en juist voor de nabestaanden mogen we deze kanjers niet vergeten. De prestatie die deze kinderen hebben neergezet is met geen pen te beschrijven.
WhiteVision   Maxim Ciber Hangslotje Staalkabelstunter